old-165093_640Veteranmotorsykler, eller vintage motorsykler, har sin egen sjarm. De er ofte mer unike og spesielle enn dagens modeller, og en gammel motorsykkel trenger slett ikke å være en dårlig motorsykkel. Det avhenger jo først og fremst av hvordan den har blitt tatt vare på. Veteranmotorsykler kan brukes både til turkjøring, til konkurranser og når man skal på ferie. Dersom sykkelen er godt vedlikeholdt, trenger ikke ferieturen å by på større problemer. Mange som eier veteranmotorsykler har også pusset dem opp på egen hånd, og kjenner syklene sine godt. Derfor er eierne som regel i stand til å reparere småfeil selv dersom noe skulle skje på veien.

Selv om veteranmotorsyklene har noen år på baken, er det ikke bare eldre folk som eier disse syklene. Tvert imot er det mange ungdommer og unge voksne som liker veteransykler. Det kan være mange årsaker til det. En gammel og velbrukt motorsykkel kan være rimeligere i innkjøp, og det kan være mye morsommere å mekke på en gammel sykkel enn å kjøpe en ny. De gamle motorsyklene skiller seg også litt ut fra mengden, og de har mer personlighet enn nye sykler. Det er mange som elsker veteranmotorsykler, og det finnes egne klubber for folk som eier veteransykler. Norsk Veteran Motorsykkel Club er den største veteransykkelklubben i Norge. De har mer enn 3000 medlemmer, og nettsiden deres er full av informasjon og nyheter. De formidler også kjøp og salg av deler. Av og til arrangeres det egne ritt for veteranmotorsykler. Dette kan man også lese mer om på nettsiden til NVMC, som har en løpskalender som viser kommende konkurranser. Mange av de lokale klubbene arrangerer også egne turer for medlemmene sine.

motorcycle-380000_640

Det er også fint å dra på ferie med veteranmotorsykkelen sin. Det er morsomt å dra sammen med andre, men man kan også dra alene. Når man kjører alene, bestemmer man alt selv. Noen av veistrekningene i Norge kan by på ulike utfordringer, avhengig av hvilken stand sykkelen er i. Man må selvsagt sjekke at alt er i orden før man drar hjemmefra, og man må kjenne sykkelens begrensninger, dersom det finnes noen. Hvis man har motorsykkel med sidevogn, kan man enten ta med en passasjer, eller man kan ta med seg mer utstyr, som eget telt. Et telt er praktisk, for da kan man overnatte nesten hvor man vil, og man sparer mange penger på leie av hytte eller hotellrom. Hvis det blir kjedelig i teltet om kveldene, kan man kose seg med spill på mobilen eller på nettbrettet. Selv om motorsykkelen er av god, gammel årgang, trenger man jo ikke å forsake alt av moderne teknologi.

aged-22087_1280

Veteranmotorsykler bør brukes, så sant det er mulig. Det er liten vits i å ha en gammel sykkel stående dersom den ikke er i kjørbar stand, og de fleste som eier veteranmotorsykler liker å mekke på dem og holde dem i stand. Eierne liker også å kjøre syklene, og dersom man drar på sommerferie med motorsykkelen, kan man både se mer av Norge og man får kjøre ekstra mye med sykkelen.