norgeNorge har veier som de reneste berg-og-dalbaner, med spektakulære landskap og utsiktspunkter. Skal du på kjøretur i Norge er det enkelte plasser du absolutt ikke må gå glipp av.

Telemarksvegen RV41, eller Telemarksvegen, er veien fra Kristiansand i Vest-Agder til Morgedal i Telemark, med både variert og vakkert landskap og mange severdigheter underveis. Hårnålssvingene i Kviteseid er verd å få med seg, bare for utsikten fra toppen. Telemarksvegen kan by på alt fra byshopping til opplevelser i norsk natur.

Verdensarvturen Ålesund-Bergen er en annen populær rute. Turen starter i flotte Ålesund og følger både E39 og riksveier på turen innom Geiranger, Stryn, Sogndal, Kaupanger, Gudvangen, Voss og Bergen. Dermed kan du se våre verdensarvsteder Geirangerfjorden, Nærøyfjorden, Urnes stavkirke og den hanseatiske Bryggen i Bergen på én og samme tur!

Kystriksveien er veien fra Steinkjer til Bodø, og kan by på lokal håndverkerkunst, en tur innom Torghatten og Norsk Havbrukssenter og brevandring. Man krysser endog Polarsirkelen underveis! Har du barn med kan du ta turen innom Nord-Norges største utendørs vannsklie og lekeområde i Nesna. Turen ender opp i billedskjønne Bodø, med sine vakre havørner.

Sist men ikke minst kan vi virkelig anbefale den nasjonal turistvegen Lofoten. Ta en tur gjennom det dramatiske landskapet i Lofoten, med de steile fjellmassivene som ramme rundt det smaragdgrønne havet! Få med deg det rikholdige dyrelivet av sel, spekkhoggere, hval og en av verdens største havørnkolonier.