vintage-motorcycles-carolann-cahillNoen emner er bare nødt til å få noen til å provosere, eller i det minste få noen til å bli ekstremt oppgitt. Religion og politikk er kjente eksempler, men et annet er vintagemotorsykler. For en stor gruppe mennesker er ikke dette bare like viktig som religion – det er religion. Å si at et merke er mye bedre enn et annet må skape reaksjoner blant de innvidde i dette temaset. Prøv bare å fortelle en med tatovering av logoen til Harley-Davidson at Honda definitivt har bedre sykler. Du vil nok få en grundig leksjon i hvor feil du tar, før en tilfeldig forbipasserende bare må bryte inn for å fortelle at dere begge tar feil da det er et helt annet merke som troner langt over disse. Morsomme diskusjoner og møter med folk blir det i alle fall dersom du tilhører et miljø for vintagemotorsykler.

Alder og verdi

Det finnes ikke noen bestemte krav for hvor gammel en motorsykkel må være for å defineres som vintage. Mange mener at alt som er eldre enn fra 1974 kvalifiserer, mens andre gjerne vil ha med japanske motorsykler fra 80-tallet. Det er heller ikke slik som mange tror at bare noe er gammelt nok så er det automatisk verdt mange penger. Slik er det ikke, det er en lang menge faktorer som spiller inn. Tilstand, hvor mange som opprinnelig ble produsert og hvorvidt sykkelen har blitt endret med tiden er viktige faktorer.

Noen merker

Honda er merket som brøt med «Bad Boy» stempelet som motorsykkelførere hadde hatt tidligere. Dessuten var Elvis Presley kjent for å kjøre en Honda. Indian ble i sin tid startet av to tidligere racing-sjåfører, og dette merket ble naturlig nok kjent for både høy kraft og fart. De var derimot ikke kjent for å holde særlig høy kvalitet. Mange av dem hadde faktisk manuelle pedaler, slik at dersom motoren brøt sammen kunne man i det minste komme seg hjem med manuell kraft. Triumph ble et ekstremt populært merke på 50- og 60-tallet, særlig fordi kjente personligheter som James Dean og Bob Dylan var kjent for å bruke deres sykler. Modeller fra 1959 til 1970 er blant de som selger mest i dag. Særlig typen Bonneville er populær.

Harley-Davidson

vintage-harleyHarley-Davidson er det de aller fleste forbinder med vintagemotorsykler, så denne fortjener et mer utdypende kapittel for seg selv. For entusiastene er nemlig disse mer enn bare en motorsykkel, de er en viktig del av livsstilen. Flathead, Knucklehead, og Panhead er blant de aller mest kjente modellene de har utgitt, og listen over folk som har kjørt Harley-Davidson er lang. Den mest kjente er kanskje skuespiller Clint Eastwood. Det var også Harley-Davidson som virkelig starten kulturen med å kjøre sykkel for å reise på lange turer, som langs Route 66, da de i 1965 lanserte Harley Electra Gilde. Denne var den første modellen som kom med de karakteristiske vindskjoldene, sidebagene og nedsunkne setene. Uansett hvilke merker man foretrekker er det vanskelig å komme vekk ifra at det er dette bildet de aller fleste har av hva en vintagemotorsykkel skal være.