veteran-motorcykel-husqvarna-modell-24Å eie en veteranmotorsykkel er ikke helt det samme som å eie en nyere modell. Man må være innstilt på å legge ned noe arbeid i restaurering og bevaring. Men for mange er jo også dette en stor del av gleden. Man føler at man er ett med historien når man legger sjelen sin i å bevare noe som stammer fra en annen tid. På sett og vis kan man si at eiere av veteranmotorsykler er litt som arkeologer. De finner gamle skatter og gjør det de kan for faktisk å bevare det for ettertiden. I USA er det et veldig populært uttrykk blant eiere av veteranmotorsykler: Hold sykkelen din i god stand. Motorsykkelstøvler er ikke særlig komfortable å gå i.

Beskytt mot rust

195301606_5863a261-11bf-4bdd-ae76-8fc6faa0ee98Det viktigste av alt er å beskytte sykkelen mot rust. Dette kan ikke understrekes mange nok ganger, så du bør henge disse tre ordene opp i garasjen der du oppbevarer sykkelen din. Når prosessen med rustdannelse først er i gang er den veldig vanskelig å få kontroll over, og å stoppe den er nesten umulig. Bare veldig små ting, som ikke å vaske den altfor ofte, gjør at den vil holde lenger. Om vinteren må du lagre den et varmt sted hvor den ikke kommer i kontakt med for mye fuktighet.

Ettersjekk

Vær nøye med å kontrollere jevnlig om alt er som det skal. En av de aller vanligste feilene som eiere av veteranmotorsykler begår er at de ikke ser noe galt på utsiden av ledningene og dermed tror at alt er som det skal. Men hvis du tenker deg litt om, så forstår du selvsagt at det er innsiden som teller, så koble dem fra og kontroller at det ikke er noen synlige skader ved koblingen iblant. Hvis du ikke føler at du har god nok innsikt til å gjøre dette selv, så må du absolutt ikke nøle med å ta kontakt med en mekaniker for å få sjekket dette. Husk at mekanikere ofte er veldig glad i veteranmodeller, så her kan du som regel stole på at de gjør en grundig jobb.

Smøring

Castrol_Classic_XXL_40_1L-500x500Smøring er vesentlig for god bevaring av veteranmotorsykler, men husk at smøringen er klissete og seig, så det kan samle seg mye skitt over tid. Ta deg derfor tid til å smøre på nytt relativt ofte, og rens området som skal smøres først slik at du blir kvitt gammel smøring og skitt for godt. Ikke vær gjerrig på smøringen, men ikke overdriv heller.

Spar på motorsykkelen

Reserver bruken til helgeturer og gode anledninger. Jo mer du bruker sykkelen, jo mer slitt vil den bli, og det å få tak i deler kan som kjent være både tidkrevende og kostbart. Ikke bruk den dersom du bare skal kjøpe melk og brød, men spar den til de turen som er dedikert til å tilbringe kvalitetstid med sykkelen. Jo lenger du har den og jo bedre vare du klarer å ta på den, jo stoltere eier vil du bli etter hvert som årene går og det blir tydelig at du faktisk har gjort en anstendig innsats i bevaringsarbeidet.