vintage2Vintage motorsykler har blitt en trend de siste fem årene, og gamle klassikere blir stadig fiffet opp for å passe de moderne omgivelsene vi lever i. Det er fortsatt rimelig enkelt å finne deler, eller skape lignende deler som passer. Altså kan du ha en flott klassiker fra 60-tallet stående i garasjen, og ta den ut for en trilletur når du føler for det. De koster ikke særlig mye, heller – alt spørs på tilstanden og modellen. Spesielle «limited edition»-modeller koster skjorta, men gode vintage motorsykler i brukbar stand og med lange erfaring bak ryggen trenger ikke koste mer enn tretti-førti tusen kroner. Du kan til og med finne en Harley Davidson for femti tusen, men blir nødt til å kjøre den over til Norge fra England. Husk bare at når du kjøper din første vintage motorsykkel, at den faktisk ikke er ny. Den er gammel. Den har hatt mange år på veien. Den har vært igjennom mye, og blitt reparert en rekke ganger. Derfor er det ekstremt viktig at du sjekker alt, inkludert de mest kompliserte delene av motoren, før du gjennomfører kjøpet. Ofte selges «ulver i fåreklær», altså lusne motorsykler som tilsynelatende ser gode ut, men faller fra hverandre etter kort tid. Ta gjerne med deg en ekspert hvis du ikke er god med motorsykler selv. Kjenner du ingen motorsykkeleksperter? Ring en mekaniker og tilby en tusenlapp – tro oss, du vil spare inn disse pengene på reparasjoner. Og de minste feilene vil gi deg muligheten til å prute prisen nedover.

Klassiske ting har gjenoppstått den siste tiden, nå som folk har forstått hvor godt noen ting ble gjort før i tiden. Ting ble skapt med hjerte, med innlevelse, med et ønske om å utføre en så god jobb som mulig. Sjekk ut Moto Guzzi V7 Special, den italienske hingsten på to hjul som fortsatt fås kjøpt for rundt hundre tusen kroner. Har du ikke hundre tusen liggende? Du lever i det 21. århundret, gå på nettet og tjen litt penger. Husker du Mystery Joker, en av de klassiske norske spilleautomatene som var å finne på kiosker og bensinstasjoner før i tiden? Den har også gjenoppstått, folk savnet den jo. Nå spytter du ut millioner av kroner – les deg opp på Mystery Joker og andre spill her. Med litt hell kan du kjøpe en klassisk Harley i USA og sende den til hjembygda. Vintage motorsykler i perfekt stand, altså de du kan sette deg på og sette ut mot landeveiene, koster flesk. Spar penger, ta opp et forbrukslån eller prøv ut nettspill. Mulighetene er mange på nettet, så det er den siste av disse vi anbefaler deg å satse på.

Vil du låne penger til en motorsykkel, er det selvsagt best å spørre sine nærmeste. Kanskje mangler du kun tyve-tretti tusen kroner for å ha råd til en gammel Honda eller BMW fra 70-tallet. Da låner du bare, og betaler tilbake over tre-fire måneder. Gå til banken og spør om et forbrukslån, men det medbringer høye prosentsatser. Har du en solid bank, et sted du har vært trofast til i mange år og kanskje har et billån med allerede, kan du spørre om å legge til penger på lånet for å finansiere en motorsykkel.