Moten går rundt og rundt, om man ser på tiden. Slengbukser har gått ut, og kommet inn igjen med jevne mellomrom. Det samme gjelder en rekke ulike saker og ting vi bruker i hverdagen. Det gjelder spesielt klær, det er der moten gjentar seg raskest – man regner med at en trend kommer tilbake hvert femtende år. Derimot er det en rekke andre ting som stadig kommer tilbake, før de blir borte igjen i noen år. Teknologi, tilbehør, tatoveringer. Vintage er vintage, men forblir vintage bare så lenge det er ute av mainstream-bildet. Man kan regne slengbukser som vintage nå om dagen, men mye peker for eksempel på at de på nytt blir «in» i 2016 eller 2017. Nettopp derfor er man smart om man aldri kaster klær bare fordi de ikke er moteriktige lenger. Her får du noen gode eksempler på klassiske ting som er på moten igjen for øyeblikket:

Vintage motorsykler og biler

vintageDet er noe spesielt med de gamle bilene og motorsyklene man fra tid til annen legger merke til på gata. De er flotte å se på, de er originale, de skiller seg ut. Mange av dem står dessverre og ruster i diverse garasjer verden rundt, men en del flittige mennesker med interesse for det mekaniske har tatt på seg jobben med å samle disse sammen for deretter å bygge dem opp igjen til gammel prakt. Enkelte har til og med sagt opp jobben sin for å drive med det de trives med – mekke på gamle biler og motorsykler. Spesielt er det vintage motorsykler som gjelder nå om dagen. Før i tiden var det japanske sykler som var i sentrum, alle ønsket se en Kawasaki Ninja og lignende teknologiske beist med kraftige motorer. Gjorde du den samme feilen som så mange tusen andre og solgte din gamle BMW 5-serie motorsykkel for å få råd til en japansk råtass? Da er sjansen stor for at sykkelen din har blitt pusset opp og selges til en mangedoblet pris enn hva du fikk for den. Det samme gjelder biler. Folk som har satset på restaurering av klassiske biler og motorsykler kan i disse dager håve inn fortjenester, siden moten endelig er tilbake. Du overrasker ingen med en Ducati-sykkel lenger, men kom rullende på en klassisk Harley Davidson Superglide fra 60-tallet, så vil du se hodene snu seg i din retning.

Klassiske spill

Da forbudet mot pengespill i Norge kom på plass i 2007, ble tusenvis av spilleautomater fjernet fra kiosker og bensinstasjoner landet rundt. Mange fortvilte, men det gigantiske utvalget av moderne automater på nettet ble et deilig plaster på såret. Et plaster som fjernet all smerte på sekundet. I flere år gikk de gamle spilleautomatene i glemmeboken, men nå er flere av dem tilbake. Ikke bare tilbake, på nettcasinoer der nordmenn er i flertall har disse klassiske spillene gått rett til topplistene og spilles av flere spillere enn moderne maskiner med 3D-grafikk og lignende! Dette er et særegent norsk fenomen. Husker du for eksempel klassiske Super Joker, som alltid sto side om side ved Jackpot2000? Nå er begge to tilbake – dog med nye navn. Jackpot2000 byttet navn til Jackpot6000 (på grunn av tredoblede gevinster), mens Super Joker nå heter Mega Joker. Ja, du husker dem sikkert. Klikk her for å lese mer og hoppe på trenden, nostalgi er garantert.

Mote – en uslåelig sirkel

De ovennevnte trendene kommer og går, men moten består. Moten går nemlig stadig i ring, noe man vil legge merke til rimelig raskt hvis man alltid prøver å være moteriktig. Smarte moteelskere vil derfor aldri kaste klærne sine, med mindre de sliter seg ut. Slengbuksene kommer snart tilbake, mens skinn allerede har inntatt markedet. Blant de nyeste trendene som egentlig er vintage-mote, er strikking. Ja, du har kanskje kjøpt deg en strikkegenser allerede? En med et klassisk mønster, gjerne en størrelse eller to for stor? Velkommen til fortiden. Kanskje på tide å ringe bestemor og si unnskyld for å ha ledd av strikkeluen og strikkejakken hun ga deg til jul?