sr500orginalGleden over å eie en veteranmotorsykkel er veldig stor i seg selv. Man føler at man er en del av historien til disse fantastiske kjøretøyene og at de eldre modellene representerer virkelig kjærlighet fremfor ren masseproduksjon av plastikk slik vi ser i dag. For mange representerer de også å virkeliggjøre en drøm man har hatt siden man var barn, som en gang virket uoppnåelig men som nå har blitt virkelighet. Men for virkelig å øke gleden av å eie, kjøre og fikse en veteranmotorsykkel bør man tenke på å bli medlem av en klubb. Å være medlem av en klubb innebærer selvsagt at man møter likesinnede, og også å tilhøre et fellesskap. I slike klubber defineres du gjerne gjennom sykkelen din, og man vil alltid få gode tips til hva man kan gjøre med den, hvor det er mulig å få tak i deler og hvilke turer som passer å ta med nettopp din sykkel. Gleden ved å være flere er alltid større. Dessuten virker disse klubbene veldig godt som inspirasjon for å perfeksjonere sykkelen din og til å holde interessen ved like.

NVMC

nvmclogoDet mest åpenbare alternativet er den klubben som kaller seg Norsk Veteran Motorsykkel Club (NVMC). Den har vært operativ siden 1974 og har dermed sett veldig mange flotte veteranmotorsykler gjennom disse 40 årene. Bare tenk på at svært mange av de syklene som er veteraner i dag var splitter nye da denne klubben ble stiftet. NVMC sitt formål er å fremme og ivareta interessen for veteranmotorsykler eller på annen måte interessante mopeder og motorsykler i Norge. På 29 ulike steder i Norge finnes det lokallag, så det er definitivt å anbefale å sjekke om det finnes en klubb i nærheten av ditt sted. Seks ganger å året kommer det også et medlemsblad, og klubben arrangerer også et årlig treff kalt Skogsløpet. Et annet veldig godt argument for NVMC er forsikringen de kan tilby sine medlemmer. Denne fås gjennom Landsforeningen av Motorhistoriske Kjøretøy og fullforsikrer sykkelen din, så hvis du for eksempel skulle miste noen deler under restaurering blir dette dekket.

Merkeklubber

Int_Indian_Norway-2010DSC_02052NVMC har også fem tilsluttede merkeklubber. Dette betyr at de som har spesiell interesse for bestemte merker kan være medlem av egne klubber for dette merket. Disse er Norsk Indian Klubb, Norsk Horex Klubb, Nimbusklubben, Husqvarna Club Norway og Klassisk Japansk MC. I likhet med hovedklubben har hver av disse klubbene mulighet for å annonsere og lete etter deler for kjøp og salg, noe som definitivt er blant de aller nyttigste grunnene til å være medlem av en veteranmotorsykkelklubb. Det er en kjent sak at det å finne passende deler til veteranmotorsykler kan være vanskelig, så dette er definitivt noe som potensielt kan være gull verdt for deg som eier eller ønsker å gå til anskaffelse av en veteranmotorsykkel. Harley-Davidson har også en egen klubb i Norge som definitivt ønsker eiere av veteranmotorsykler velkomne. Også her bør det finnes muligheter for å knytte kontakter med andre likesinnede og gjøre prosessen med å få tak i deler lettere.