IMG_6548Når du har gått til anskaffelse av din drømmemotorsykkel er det viktig at alt annet er på plass også. Det sies at ingen håndverker er bedre enn utstyret sitt, og det gjelder i aller høyeste grad også for eiere av veteranmotorsykler. Det er få ting som er tristere enn når fine veteranmodeller ruster bort fordi eieren ikke har satt seg godt nok inn i hvilket utstyr det er nødvendig at han er i besittelse av for å ta vare på kjøretøyet sitt. Nødvendighetene varierer selvsagt sterkt fra merke til merke og modell til modell, men noen grunnleggende fellestrekk finnes det som alle eiere av en veteranmotorsykkel bør ha.

Godt verktøy

196801046_1431ecc0-a33e-46f8-8144-599e1b2506e4Godt verktøy er selvsagt alfa og omega for alle som ønsker å jobbe med håndverk eller mekanikk, men for eiere av veterankjøretøy er det viktigere enn for de aller fleste andre. Hvis du gjør noen feil som følge av billig og/eller feil verktøy på en veteranmotorsykkel, som f. Eks å ødelegge en del kan det være vanskelig å skaffe nye. Husk at veldig mange av delene er gått ut av produksjon for lenge siden, så i en slik situasjon er du prisgitt det å være heldig nok til å finne en selger av akkurat de delene du trenger. Det er altså et veldig vesentlig poeng at du ikke prøver å spare penger på verktøyet, for her kan vinningen fort gå opp i spinningen. Dessuten risikerer du at sykkelen kan komme til å bli stående lenger enn nødvendig og at du mister noe av gleden ved å eie en veteranmotorsykkel fordi dårlig verktøy gir deg veldig mye mer arbeid enn det som er nødvendig.

Ekstra deler

8859767796Som beskrevet overfor er ikke det å finne nye deler til en veteranmotorsykkel nødvendigvis gjort i en håndvending, da disse som regel er tatt ut av produksjon for lenge siden. Derfor er det greit å orientere seg på nettet om hvor det er mulig å finne reservedeler til akkurat din modell. Bruk også litt tid på å sette deg inn i hvilke deler som oftest ryker på den sykkelen du har, og kjøp inn reservedeler først som sist. Ingenting er mer frustrerende enn å måtte la sykkelen stå i godværet fordi du ikke finner eller venter på å få tilsendt nye deler. Da er det mye bedre å ha reservedeler stående et sted, slik at du kan finne frem disse med en gang hvis de skulle ryke. Det gir deg også en veldig god trygghetsfølelse, slik at du slipper å gå rundt å være nervøs for at noe skulle skje.

Passende bekledning

6806515849Vi kjenner alle til bildene av de gamle heltene som kjører motorsykkel i t-skjorte eller skinnjakke og med nystelt hår. Dette fungerer helt utmerket i strålende sol, men husk at Norge er at land der været fort kan skifte. Sørg for å ha passende bekledning som gjør at du faktisk kan bruke veteranmotorsykkelen din selv om været ikke er helt på topp. Det gir en veldig mye bedre kjøreglede, og øker lengden på motorsykkelsesongen.